Grote controle in garageboxen aan de Apolloweg

18/06

Foto: Jeffrey Cohen

18/06

Foto: Jeffrey Cohen

18/06

Foto: Jeffrey Cohen

18/06

Foto: Jeffrey Cohen

Leeuwarden – Donderdag is er een grote controle geweest in garageboxen aan de Apolloweg. Politie, gemeente en handhaving waren hierbij betrokken.

Tot de integrale controle op bestemmingsplan, bouwregelgeving en op de basisregistratie persoonsgegevens was besloten omdat er aanwijzingen waren dat er zich in een aantal boxen illegale activiteiten afspeelden. Dergelijke controles kunnen ook belangrijke aanwijzingen opleveren voor ondermijnende activiteiten.

In één van de boxen vonden ze 300 stuks munitie en drugs. In het kader van het onderzoek is er nog geen uitspraak gedaan om wat voor munitie en drugs het gaat meldt de handhaving. In een andere box stonden dozen om een hennepkwekerij te bouwen.

Ook werd er een garagebox aangetroffen welke was ingericht voor bewoning, dit is niet toegestaan. Bij twee andere boxen werden er sporen aangetroffen van overtreding van de milieuwet, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Er was vandaag ook een werkbezoek van minister Fred Grapperhaus van Justitie. Samen met burgemeester Sybrand Buma is hij ter plaatse gekomen om de resultaten te bekijken.