Redelijk wat mis bij verschillende automobilisten tijdens controles

Leeuwarden – De politie heeft gister verschillende automobilisten aan de kant gezet en gecontroleerd. Er waren bij redelijk wat bestuurders overtredingen waargenomen.

Om 16:40 werd er op de Hazelaarstraat een 38-jarige man uit Leeuwarden gecontroleerd. Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Tevens bleek uit een speekseltest dat de verdachte onder invloed was van THC. De man werd aangehouden en op het bureau is er een bloedproef afgenomen. De verdachte gaat later een verklaring afleggen omdat hij eerst wil overleggen met een advocaat.

Om 19:15 werd een 27 jarige man uit Grou gecontroleerd op de Noordvliet. De man had zijn voertuig niet verzekerd. Hij is hiervoor bekeurd.

Op de Oostgergoweg viel rond 19:55 een automobiliste op in verband met haar rijgedrag. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurster, een 29 jarige vrouw uit Leeuwarden, reed terwijl haar rijbewijs ongeldig was verklaard. Er is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Om 20:35 werd een 38 jarige man uit Leeuwarden op de Pieter Stuyvesantweg gecontroleerd. Uit een speekseltest bleek dat de man onder invloed was van THC en amfetamine. De man is overgebracht naar het bureau. Hier is een bloedproef afgenomen en de man kreeg een rijverbod van 24 uur. De uitkomst van de bloedproef komt later en hierover zal de man zich moeten verantwoorden.

Om 21:05 werd een 24 jarige automobilist uit Gouda gecontroleerd op de Bleeklaan. Ook dee automobilist was onder invloed van drugs. Uit de speekseltest kwam dat de man onder invloed was van THC, cocaïne en opium. De man werd aangehouden en op het bureau kreeg de man een bloedproef en een rijverbod van 24 uur.

Op zondag 27 mei heeft de politie om 0:01 een 20 jarige scooterrijder uit Leeuwarden gecontroleerd op de Spanjaardslaan. De man reed zonder rijbewijs en heeft hiervoor een bekeuring gehad.