22 Nieuwe besmettingen in Friesland

Friesland – GGD Friesland heeft vandaag de nieuwe cijfers bekend gemaakt inzake het coronavirus. Sinds gister zijn er 22 Friese inwoners positief getest.

GGD Friesland is bezig met een contactonderzoek, hierbij wordt ook de ziekenhuizen bij betrokken. Niet iedereen met klachten worden getest. Dat betekent dat er meer mensen besmet zullen worden dan dat er dagelijks geupdate wordt.

Wat test de GGD:

Alleen mensen die werken in de zorg en kwetsbare mensen bij wie het noodzakelijk is om te weten voor de medische behandeling. Op deze kaart zie je hoeveel positief geteste personen er in Fryslân zijn. Deze wordt dagelijks geüpdatet. De kaart is gekoppeld aan de data van het RIVM; onze cijfers komen hiermee overeen. Er kunnen kleine verschillen ontstaan, doordat GGD Fryslân en het RIVM op verschillende tijden hun cijfers publiceren.

Dagelijks wordt er door het RIVM tussen 14:00 en 15:00 de nieuwe landelijke cijfers bekend gemaakt van de geteste patiënten en de overledenen. Wil je hier dagelijks van op de hoogte blijven volg dan deze pagina door hierop te klikken, hier wordt dagelijks de nieuwe cijfers getoond.