Zeer grote brand in Grou

09/01

Foto: Johan Bloemsma

09/01

Foto: Johan Bloemsma

09/01

Foto: Johan Bloemsma

Grou – Donderdag is er in een loods aan de Oedsmanwei brand uitgebroken. De brand is uitslaand en er is opgeschaald naar GRIP 1. Het gaat om een loods van Watersportbedrijf ANJA.

Door de opschaling naar Grip zijn er nog meer eenheden onderweg om de brand te gaan bestrijden. In de loods die in brand staan bevinden zich meerdere boten. Bij de brand komt een flinke rookontwikkeling vrij.

Door de brand is een muur omgevallen, hierbij zijn twee brandweermannen lichtgewond geraakt. Er is een NL-Alert afgegeven om ramen en deuren te sluiten. Door de harde wind is er een vergrote kans op uitbreiding. Naast de loods staan nog meer panden. De brandweer heeft twee meetploegen ingezet om de omgeving te verkennen en te meten naar gevaarlijke stoffen.

Later meer…