Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht voorwerp (update)

Leeuwarden – Het station in Leeuwarden is donderdagochtend ontruimd in verband met de vondst van een verdacht voorwerp. Hulpdiensten zijn groot aanwezig.

Een woordvoerder van Arriva laat weten dat het treinverkeer van en naar Leeuwarden stil is gelegd. Dit is gebeurd op last van de hulpdiensten. Het pakketje ligt in het halletje van een Arriva trein vanuit Sneel.

De explosieve opruimingsdienst is ook gealarmeerd en in Leeuwarden. Het zou gaan om een jerrycan die is ingetaped. De politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid van de vondst.

Update:
De situatie is veilig. Het betrof een jerrycan met benzine met tape welke is vastgemaakt aan een prullenbak in de trein. Het station is vrijgegeven. Er blijven nog twee perrons afgezet vanwege het onderzoek meldt de politie