Ravage bij botsing tussen trein en vrachtwagen

11/01

Foto: Jeffrey Cohen

11/01

Foto: Jeffrey Cohen

Leeuwarden – Vrijdagavond heeft er rond 19:45 een flink ongeluk plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een trein. Dit gebeurde bij een bewaakte overweg op de Regenboogstraat. Er zijn gewonden gevallen en de ravage is flink.

In de eerste melding werd gesproken over een ongeval bij de overgang achter de hoven. hierdoor werden de hulpdiensten eerst de verkeerde kant op gestuurd. Vrijwel direct is er opgeschaald naar GRIP 1 waardoor meerdere politie brandweer ambulance en Prorail met spoed ter plaatse kwamen. Bij het ongeval bleek een trein dwars door een tankauto met melkpoeder zijn gereden.

Door de klap is het treinstel ontspoort. Er zijn zes lichtgewonden gevallen bij de botsing, waaronder de machinist en enkele treinreizigers. Veel reizigers konden zelfstandig uit de trein komen en zijn teruggelopen naar het station. Het gaat om de trein in de richting van Groningen die net was vertrokken vanaf station Leeuwarden. Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Hurdegaryp ligt stil. Er worden bussen ingezet. Prorail meldt dat de schade groot is en dat het een flinke klus wordt om alles te herstellen.

H