Politie zoekt eigenaren fietsen

2018-05-28 16:03:38

Foto: politie

2018-05-28 16:03:38

Foto: politie

2018-05-28 16:03:38

Foto: politie

2018-05-28 16:03:38

Foto: politie

2018-05-28 16:03:38

Foto: politie

Leeuwarden – De politie heeft onder verdachte omstandigheden een vijftal fietsen aangetroffen waarvan men denkt dat ze van diefstal afkomstig zijn. De politie kon geen aangiftes matchen met de gevonden fietsen.

Staat uw fiets ertussen neem dan contact op met de politie en doe aangifte.

Lokaal nieuws

Drie aanhoudingen na overval op supermarkt

Leeuwarden - De politie heeft donderdagavond na een zoekactie drie inwoners van Leeuwarden van 17, 20 en 25 jaar aangehouden op verdenking van een overval op een supermarkt. Het trio kon worden aangehouden na een zoekactie door vele agenten, een politiehond, een politiehelikopter en het Arrestatieteam. Bij de Meldkamer Noord-Nederland kwam via 112 een melding binnen dat een overval gaande was op een supermarkt aan de Oostersingel in de stad. Twee overvallers hadden het personeel en een aantal aanwezige klanten bedreigd met vermoedelijk vuurwapens. Meerdere agenten gingen naar de supermarkt. Het geschrokken personeel en de aanwezige klanten werden direct opgevangen. De overvallers bleken inmiddels gevlucht te zijn. Tijdens de vlucht verloren ze een deel van de buit. Direct werd begonnen met een grote zoekactie. Mede dankzij getuigen kwamen agenten uit bij een appartementencomplex in het centrum van de stad. Op straat werd een 25-jarige Leeuwarder aangehouden. In het complex werden door het Arrestatieteam twee Leeuwarders van 17 en 20 jaar aangehouden. Alle drie de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de mannen betrokken zijn geweest bij de overval en wat dan eventueel ieders rol daarin is geweest.

Lees verder...
Leeuwarder bijt barmedewerker

Leeuwarden - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er rond 3:15 een vechtpartij plaatsgevonden in een café in de Oude Doelsteeg. Een 31-jarige Leeuwarder werd hierop eruit gezet, maar tijdens het onder controle brengen van de man werd de barmedewerker door hem gebeten. De man is uiteindelijk eruit gezet en aangehouden door de politie. De aanklacht tegen de man betreft mishandeling. Tevens bleek de man ook een CHO (collectieve horecaontzegging) te hebben, waarop er nog een aangifte van huisvredebreuk volgde. Zijn CHO krijgt hiermee een verlenging van 5 jaar.

Lees verder...
Aanhouding voor diefstal bier

Leeuwarden - Vrijdag 2 november is een 53-jarige Leeuwarder rond 18:35 betrapt op het stelen van bier in een winkel op de Tijnjedyk. De man stal 5 halve liters bier. De man is aangehouden en na onderzoek werd besloten dat de man een dagvaarding krijgt in verband met recidive.

Lees verder...
Bromfietsen gestolen

Leeuwarden - Op 2 november is er vanuit een tuin aan de Schieringweg een bromfiets gestolen. Het betreft een Piaggo, type: C44 met kenteken 25FKT5 laat de politie weten. De diefstal vond plaats tussen 8:00 en 14:05. Ook op de Schrans is een bromfiets gestolen. Deze stond geparkeerd voor NewYork Pizza en is gestolen tussen 22:00 en 23:00. Het betreft een Rieju, type: Rr in de kleur zwart met kenteken FB596Z. De politie roept op als u een van de bromfietsen ziet rijden 112 bellen. Ziet u een van de bromfietsen ergens staan of heeft u andere informatie bel dan met 0900-8844.

Lees verder...
Man betaalt met vals geld

Leeuwarden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een man aangehouden die met een vals briefje van 20 betaalde in een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier. Het betreft een 20-jarige inwoner van Lelystad. Bij de aanhouding verzette de man zich en beledigde de agenten. Naast de aanhouding kreeg de man een horecaverbod tot zondagavond 18:00 en tevens werd hem een lokaal verbod opgelegd voor de duur van 1 jaar.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Verdachten van inbraak belanden met auto in sloot

Nijkerk - De politie heeft op vrijdagavond 16 november in Nijkerk twee mannen aangehouden die worden verdacht van een inbraak in Putten. Het tweetal raakte met hun auto van de weg toen zij op de vlucht sloegen voor de politie. Het gaat om een 29-jarige man uit Woudenberg en een 17-jarige Amersfoorter. Agenten zagen even voor middernacht een auto rijden op de rotonde van de Nijkerkerstraat en besloten hem te controleren. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Op de Putterstraatweg hadden de agenten even geen zicht meer op het voertuig. Toen zij een bocht uitkwamen, zagen zij dat de auto aan de rechterzijde van de weg op zijn kant in een sloot lag. Aanhouding De bestuurder kon direct worden aangehouden. De bijrijder ging er vandoor, maar kon na een korte achtervolging te voet ook in de kraag worden gevat. Hij klaagde over pijn in zijn rug en is door ambulancepersoneel ter controle neemgenomen naar het ziekenhuis. In de auto werd door de agenten inbrekerswerktuig aangetroffen. Ook lagen er tassen bij de auto met daarin goederen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Melding woninginbraak Even later, rond 01.30 uur, kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan de Kerkstraat in Putten. Het signalement van de twee mannen die hier zouden hebben ingebroken, kwam overeen met het tweetal uit de gecrashte auto. Ook bleken de spullen die bij de auto zijn aangetroffen, afkomstig van de inbraak in Putten. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder...
Verdachte bekent diefstal auto

Goes - Vrijdagmiddag werd door surveillerende agenten in Goes een auto gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de auto voorzien was van gestolen kentekenplaten. De bestuurder van de auto is aangehouden. Omstreeks 16.00 uur reden de agenten op de ’s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes. Zij zagen een personenauto rijden die ze wilden controleren. Uit onderzoek in het kentekenregister bleek namelijk dat de kentekenplaten op de auto in juni 2016 gestolen waren. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder is geconfronteerd met de bevindingen van de agenten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de auto is daarheen gebracht en verder onderzocht. Toen kwamen de agenten erachter dat niet alleen de kentekenplaten van diefstal afkomstig waren, maar dat ook de auto in 2016 als gestolen was opgegeven. De aangehouden verdachte is over alle zaken gehoord en bekende zowel de auto als de kentekenplaten gestolen te hebben. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De auto wordt, zo is door de Officier van Justitie bepaald, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Lees verder...
Verwarde man zorgt voor overlast in supermarkt

Breda - Een verwarde man zorgde gistermiddag voor overlast in een supermarkt aan de Cypresstraat. De man liep schreeuwend en dreigend in de winkel. De agenten werden vrijdag 16 november rond 14.10 uur gewaarschuwd dat er een verwarde man in de supermarkt was. Medewerkers van de winkel probeerden de man vasthouden maar hij wist zich los te maken en is de straat op gelopen. De man bleef schreeuwen en gedroeg zich agressief. Vier agenten hebben de verwarde man die zich verzette tegen kunnen houden. Er raakte niemand gewond. De man is overgebracht naar een opvanglocatie verwarde personen waar een zorgteam hem heeft opgevangen.

Lees verder...
Aangehouden na verkeersongeval

Hoofddorp - De politie heeft een 49-jarige man aangehouden, op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. De politie trof in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto aan die tegen de vangrail van de A4 was gereden en hierna op de parallelbaan terecht was gekomen. De bestuurder van de auto stond naast de beschadigde auto. Hij werd nagekeken door ambulancepersoneel en moest voor controle mee naar het ziekenhuis. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Bij nader onderzoek bleek dat deze 49-jarige automobilist vermoedelijk ook betrokken was geweest bij een eerdere aanrijding die nacht nabij het brugrestaurant op de A4. In het ziekenhuis is bloed afgenomen van de verdachte, om vast te kunnen stellen of hij met een te hoog alcoholpromillage of een te grote hoeveelheid drugs of geneesmiddelen aan het verkeer heeft deelgenomen.

Lees verder...
Politie met circa 80 agenten op de been bij sinterklaasintocht in Maassluis

Op zaterdag 17 november was er er in Maassluis de jaarlijkse intocht van sinterklaas. Vanwege een aangekondigde demonstratie van Kick Out Zwarte Piet, waren dit jaar extra veel agenten op de been. De organisatie van de intocht vertelde, dat er circa tachtig agenten in Maassluis waren ingezet. Onder andere de Mobiele Eenheid en het videoteam van de politie waren te zien. Ook handhavers van de gemeente waren paraat tijdens de intocht. Er zijn geen actiegroepen geweest om te demonstreren. Er hebben zich geen gekke incidenten voorgedaan. Lees hier het artikel over de sinterklaasintocht. https://youtu.be/sD5MIy3FuVA

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws