Burgerauto met blauw zwaailicht staande gehouden

29/01

Foto: politie Leeuwarden

Op zondag 29 januari, omstreeks 17.55 uur, reed een agent in een burgerauto van politie op de Slauerhoffweg te Leeuwarden toen hij voor hem een bedrijfsvoertuig zag rijden. Bij het naderen van de kruising met de Harlingerstraatweg zag de agent dat er een blauw zwaailamp in werking op het dak van de auto werd gezet.

De agent vertrouwde het niet helemaal en controleerde via het RDW het kenteken van het voertuig. Het voertuig stond echter niet op naam van een hulpverleningsinstantie, maar op naam van een inwoner uit de gemeente Dantumadiel.

Nadat het betreffende voertuig de Harlingerstraatweg op was gereden werd de zwaailamp weer van het dak gehaald en kort hierna kreeg het voertuig een stopteken van de agent.

De blauwe lamp werd gevorderd en de bestuurder, een 23-jarige inwoner van de gemeente Dantumadiel overhandigde de agent de blauwe lamp. Onder het mom: “We wilden gewoon even wat ouwehoeren” werd de blauwe lamp in beslag genomen. Daarnaast werd de bestuurder een proces-verbaal aangezegd voor het negeren van artikel 31 van Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.