Politie zoekt man van openlijke geweldpleging conductrices en machinist

22/11

Foto: politie

22/11

Foto: politie

De politie is op zoek naar de verdachte van een mishandeling van twee conductrices en een machinist. Deze werden op zaterdag 9 juli 2016 omstreeks 19.00 uur lastig gevallen en mishandeld door een groep van ongeveer 5 jongeren op het station in Leeuwarden.

Toen een groepje jongeren in de trein gecontroleerd werd op hun vervoersbewijzen bleken drie van hen deze niet te hebben. Twee werden na het tonen van hun identiteitsbewijzen bekeurd en toen de derde deze niet kon tonen ontstond er een discussie tussen de jongeren en twee conductrices. Toen de jongeman zonder id-kaart op het station de benen wilde nemen werd hij door de conductrices in de kraag gevat. Hierbij werd de man geholpen door een onbekende in het wit geklede man. Die ging daarbij de conductrices te lijf en sloeg een te hulp geschoten machinist tegen het hoofd. Hierna ging iedereen er vandoor en daardoor is de identiteit van deze verdachte onbekend gebleven.

De politie heeft van vier jongeren de identiteit vast kunnen stellen en hen als verdachte van deze openlijke geweldpleging gehoord en is nu op zoek naar de 5e onbekend gebleven jongeman. Op de beelden is te zien dat hij een spijkerbroek met een wit shirt draagt. Tevens draagt hij een witte pet.

Tips
Kent u de in het wit (shirt + pet) geklede man of bent u getuige geweest van deze mishandeling en heeft u de politie nog niet gesproken, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.