Steeds meer auto inbraken in Leeuwarden

 

De laatste tijd constateerde de politie helaas, een enorme toename op het gebied van auto-inbraken. Zowel bij personenauto’s als bedrijfsauto’s wordt er ingebroken. De inbraken vinden plaats over de gehele stad, de buit is hierbij divers, van gereedschappen tot een autolaadsnoer voor een Gsm.

‘De gelegenheid schept de dief’ is helaas maar al te waar. Zelf maatregelen nemen is echter een eerste vereiste om dieven lastiger te maken. Welke (eenvoudige) maatregelen u zelf kunt nemen om uw auto beter te beveiligen tegen inbrekers, leest u hier:

Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor even. Sluit de auto af

Haal de autoradio (of het ‘frontje’) uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto

Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals camera, telefoon, koffer, autopapieren, navigatiesysteem, MP3 speler, geld, cheques of creditcards. Let ook op de bevestiging van uw navigatiesysteem: alleen een ‘zuignap’ op de voorruit kan al aanleiding zijn voor inbraak in uw auto

Laat zien dat u niets waardevols verbergt, zet het dashboardkastje open.
Laat ook geen andere spullen zichtbaar in de auto achter, zoals een boodschappentas, kleding of een mobiele telefoon

Zet de auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt minder ingebroken.
Parkeer op een goed verlichte plaats, zo hebben anderen zicht op uw auto.

Registreer en merk waardevolle bezittingen in uw auto. De kans dat u uw bezittingen later terugkrijgt, is hierdoor groter. Registreer merk-, serie- en typenummer van uw autoradio, navigatiesysteem, cd-speler, speakers, autotelefoon en van andere waardevolle eigendommen

Via de website https://stopheling.nl/ kunt u uw goederen registreren, maak hier gebruik van.