Conducteurs mishandeld op station Leeuwarden

LEEUWARDEN- Op zaterdag 9 juli, omstreeks 19.15 uur, kreeg de politie een melding om te gaan naar het stationsplein 1 te Leeuwarden. Aldaar zouden conducteurs mishandeld zijn door een aantal mannen. Op het moment dat de agenten onderweg waren hoorden ze van de centralist dat de personen waren weggerend.

Ondertussen waren andere agenten ter plaatse op het NS station en hoorde het verhaal aan. Het bleek te gaan om een aantal jongeren welke geen vervoersbewijs had en dus een proces-verbaal zouden krijgen. De conductrice was opgestapt op station Dronryp om vervolgens een vervoerscontrole te doen richting station Leeuwarden.

Hierop begonnen zij, de groep, de conductrice te slaan, op NS station escaleerde het verder en werd ook de machinist van de betreffende trein mishandeld. De conductrice had onder andere een trap tegen haar slaap gekregen en is voor behandeling naar het MCL gebracht.

Het incident heeft plaats gevonden in de trein van Dronrijp naar Leeuwarden en vervolgens op het NS station Leeuwarden. Bent u als passagier getuige geweest van deze mishandeling, dan wordt u verzocht om telefonisch contact op te nemen met de politie op 0900-8844

Zaaknummer 2016197353