Alcoholcontrole gericht op scooterbestuurders

LEEUWARDEN- Afgelopen nacht werd er in samenwerking met Team Verkeer Noord-Nederland een alcoholcontrole gehouden in Leeuwarden. Tijdens deze alcoholcontrole werd de nadruk voornamelijk gelegd op de bestuurders van snor- en bromfietsen.

In totaal werden er 86 bestuurders van een brom- dan wel snorfiets gecontroleerd. In totaal gingen 9 bestuurders in de fout en hiertegen werd er proces-verbaal opgemaakt. Ook werd er één proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder van een personenauto welke ook onder invloed had gereden.

De hoogste uitslag was 880 Ug/l voor een beginnende bestuurder op een snorfiets, deze bestuurder had net een half jaar zijn rijbewijs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd evenals het rijbewijs van nog een ander beginnend bestuurder op de bromfiets.

Verder reden er van de 86 gecontroleerde bestuurders van een brom/snorfiets 8 zonder geldig rijbewijs. Zij hebben hier een proces-verbaal voor gekregen.

Tevens werden er twee processen verbaal opgemaakt voor het rijden zonder een helm en één proces-verbaal voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.