Man gearresteerd voor poging tot doodslag

07/07

stockfoto

LEEUWARDEN- Op woensdag 6 juli, omstreeks 17.15 uur, kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij zou plaatsvinden tussen twee personen op de Amelandstraat te Leeuwarden.

Ter plaatse gekomen waren de partijen al uit elkaar. Bleek dat de aangever, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, rare geluiden hoorde vanaf het dakterras boven zijn appartement. Toen hij ging kijken zag hij een persoon staan welke met een bezemsteel op de ramen sloeg, het was de Leeuwarder bekend dat deze persoon onlangs uit zijn woning was gezet door de huurbaas uit dit zelfde appartementencomplex.

Toen hij deze persoon aansprak op zijn gedrag en aangaf dat hij weg moest gaan leek het in eerste instantie dat de persoon hieraan voldeed. Vervolgens gaf de persoon de aangever een volle vuistslag in zijn gezicht, waardoor hij ten val kwam. De persoon schopte vervolgens meerdere keren tegen het hoofd en bovenlichaam van de aangever. De persoon pakte vervolgens een mes en stak meerdere keren in de richting van de aangever. De aangever kon de stekende bewegingen ontwijken en trok vervolgens de persoon aan zijn kleding naar beneden en kon hem door een gerichte kaakslag tijdelijk uitschakelen.

Kort hierna vertrok de persoon en was de politie al in kennis gesteld door getuigen welke het voorval gedeeltelijk hadden zien gebeuren.

De verdachte, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, werd kort hierna aangehouden op de Voorstreek, het mes werd niet meer aangetroffen bij de verdachte. De verdachte is een zeer bekende van de politie op het gebied van zijn GHB verslaving. Ondanks dat al door diverse hulpinstanties is getracht hem van zijn GHB verslaving af te helpen is dat helaas tot nu toe niet gelukt, dit heeft te maken met de onwelwillendheid van de verdachte om hieraan mee te werken.