Getuige gezocht zware mishandeling

LEEUWARDEN- Op zaterdagmorgen, 14 mei, omstreeks 09.50 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Beemdgras te Leeuwarden. Hier zou een wandelaar zijn geduwd en op de grond terecht zijn gekomen. Ter plaatse bleek dat het om een fietser ging.

Het slachtoffer, een 69-jarige inwoner van Leeuwarden, fietste op het voetpad welke naast het water aan het Beemdgras ligt, hij heeft namelijk een vergunning om daar te fietsen omdat hij roeiteams coacht welke zich daar door het water voortbewegen. Het slachtoffer fietste vanaf de richting Hempenserweg richting het Beemdgras te Leeuwarden.

Op een gegeven moment kwamen er 2 voetgangers (man en vrouw) aan uit de tegenovergestelde richting. Deze vonden het blijkbaar niet kunnen dat er iemand fietste en maakten dit kenbaar door te zeggen: “Dit kan/mag hier niet”.

Op dat moment duwden ze het slachtoffer en deze viel met de fiets om. Hierbij voelde hij erge pijn in zijn heup maar probeerde op te staan en weer op zijn fiets te stappen. Op dat moment liepen de voetgangers terug en de man duwde het slachtoffer nog een keer om.

Signalementen van de verdachten:

Man:
– Lengte 1,80 meter
– achter in de 50 jaar
– Grijs (weinig) haar
– Droeg een wit/grijs shirt met lange mouwen.

Vrouw:
– Lengte ongeveer 1,70 meter (verder geen signalement bekend).

Looprichting is vanaf Beemdgras over het voetgangerspad richting de Hempenserweg te Leeuwarden.

In het ziekenhuis bleek dat de heup van de man is gebroken en hij heeft aangifte van zware mishandeling gedaan.

Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u deze oudere man van de fiets geduwd, dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer.

Zaaknummer 2016138852