Brandweer rukt uit voor keukenbrand Rixtwei

LEEUWARDEN- Op donderdag avond om 19:30 kreeg de brandweer een melding van een keukenbrand op de Rixtwei 37 in de wijk Westeinde.

 

De bewoner wilde gaan frituren in een normale kookpan, maar dat ging niet zoals hij had gepland. Al gauw ging het mis en sloegen de vlammen uit de pan. De brandweer is met spoed ter plekke gekomen, dit omdat de brandweer een sportdag vlakbij had georganiseerd. De brandweer heeft het brandje snel geblust, en mocht weer verder met hun sport activiteiten.

 

Omdat de brandweer de druk van de slangen af moest hebben, spoot de brandweer de brandslang leeg op de grond, waardoor een grote plas schuim op de grond lag. De kinderen uit de buurt vonden het schuim dusdanig aantrekkelijk, dat ze er mee gingen spelen.

DSC_3001 DSC_3011 DSC_3014 DSC_3018 DSC_3030 DSC_3051