Inbreker breekt twee keer in bij supermarkt; herkent u de dader?

LEEUWARDEN – In korte tijd werd er twee keer ingebroken bij een supermarkt aan de Wilgenstraat in Leeuwarden. Op 3 april gebeurde dit door één inbreker maar op 15 april had deze zelfde inbreker hulp van een handlanger.

Op dinsdag 3 april rond 02.45 uur werd er voor de 1e keer ingebroken in de supermarkt. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat een persoon met een breekijzer de toegangsdeur forceerde en naar binnen ging. De inbreker sprong over de servicebalie brak de lades van de rookwaar vitrine open en nam rookwaar mee.
De 2e inbraak was op zondag 15 april omstreeks 03.30 uur. Nu forceerden twee inbrekers de toegangsdeur en gingen naar binnen. Onderzoek wees uit dat de inbreker van 3 april ook nu weer bij de inbraak aanwezig was. Zijn gezicht was duidelijk te zien op de beelden die gemaakt werden door de bewakingscamera. Van de tweede inbreker was het gezicht bedekt en dus niet te zien. Bij de inbraak van 15 april werd een krat bier gestolen.

Signalement inbreker 3 april en 15 april:

Man
Donkerblauwe hoody- sweater met 3 strepen op de mouwen
ringbaardje

Signalement inbreker 15 april

donkerkleurige pet
beige broek met brede pijpen
donkerkleurige schoenen met witte rand bij zool

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze inbrekers denken te herkennen of die informatie hebben over deze inbraak.

De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 -7000

Lokaal nieuws

45-jarige drugsdealer aangehouden

Leeuwarden - In de nacht van zaterdag op zondag is een 45-jarige Leeuwarder aangehouden met behulp van cameratoezicht. Bij cameratoezicht werd gezien dat de man vermoedelijk drugs dealde. Hierbij werd de politie aangestuurd naar de Wirdumerdijk waar men de man aantrof. Bij fouillering weden drie bolletjes cocaïne gevonden. Daarnaast was de man in het bezit van een alarmpistool. De drugs en pistool zijn in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau.

Lees verder...
Preventiemiddag

Leeuwarden - De politie houdt in samenwerking met ROC Friese Poort en de gemeente een preventiemiddag; cybercriminaliteit. Dit wordt gehouden op woensdag 13 juni. De truck staat dan tussen 13:00 en 16:00 op het Waagplein. De truck is voor een ieder toegankelijk.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van vernieling

Leeuwarden - De politie is op zoek naar getuigen van een vernieling in de Schoppershofstraat ter hoogte van nummer 20. Hier is een personenauto vernield. De vernieling vond plaats tussen woensdag 6 juni 23:00 en donderdag 7 juni 07:25. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Zaaknummer: 2018143164

Lees verder...
Eigenaar fiets gezocht

Leeuwarden - De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets op de foto. Deze fiets werd aangetroffen op 3 juni. Herkent u deze fiets of weet u van wie de fiets is? Neem dan contact op met de politie Leeuwarden via 0900-8844.

Lees verder...
Getuigen gezocht van openlijke geweldpleging

Leeuwarden - Op zaterdag 5 mei 2018 omstreeks 22:40 uur vond er een mishandeling/openlijke geweldpleging plaats op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden. Dit was ter hoogte van het gebouw “Lân fan taal”. Hierbij werd het slachtoffer door ongeveer 6 personen mishandeld. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij nog steeds mishandeld. Het slachtoffer kon weer overeind komen maar de groep bleef het slachtoffer mishandelen. Op een gegeven moment komt een onbekende man tussen het slachtoffer en de groep om het slachtoffer te helpen waarna de groep vertrekt. De politie is op zoek naar deze man en meer getuigen. Het bevrijdingsfestival vond hier plaats en daardoor was het ook druk met mensen. Bent u getuige of heeft u het incident gefilmd dan verzoeken wij u zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844. Mocht u anoniem willen blijven dan verzoeken wij u contact op te nemen met meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Meisje geschept door automobilist bij HAN campus

Arnhem - De hulpdiensten zijn maandag rond 12:45 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Ruitenberglaan bij de HAN Campus. De automobilist kwam van het schoolterrein af en wilde de richting van Presikhaaf op. De automobilist raakte een stoeprand en reed tegen een "brugleuning". Door de schrik gaf de bestuurder gas in plaats van te remmen, schepte een meisje en reed vervolgens twee palen uit de grond en kwam tegen een steen ter stilstand. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is total loss, de brug is ontzet en het beton is gescheurd. Beide waren studenten van de HAN.

Lees verder...
Gaslek aan de Dorpsstraat in Bennekom

Maandag 18 juni is er tijdens werkzaamheden aan de stroomvoorziening een gaslek ontstaan. Het incident gebeurde ter hoogte van Boekhandel Novita aan de dorpsstraat in Bennekom. De brandweer is met spoed ter plaatste gekomen en heeft het lek dicht gemaakt. Ook zijn er in en om de boekhandel enkele metingen verricht. Behalve in de directe omgeving van de gaslek werd er geen gas gemeten. De brandweer heeft de plek afgezet en teruggekeerd naar de kazerne. Het bedrijf Telecom die de werkzaamheden verrichte heeft gewacht totdat Liander ter plaatse is gekomen om de leiding te repareren.

Lees verder...
Burgers houden inbreker aan in Driel

Driel - Een bewoner van de Poelmanstraat in Driel was afgelopen nacht op de goede plaats op het goede moment. Toen hij om 03.00 uur naar buiten keek, zag hij in zijn tuin een inbreker lopen. De man aarzelde niet, ging naar buiten en hield de 54-jarige inbreker aan. De aandacht van de 37-jarige bewoner werd getrokken toen hij het schijnsel van een zaklamp in zijn tuin zag. Bij de aanhouding verzette de inbreker zich en kwam het tot een worsteling. Hierdoor werden meerdere buurtbewoners wakker, die naar buiten kwamen en de politie belden. Toen agenten in de Poelmanstraat aankwamen, hielden meerdere buurtbewoners de inbreker in bedwang. Zij droegen de man over aan de politie, die de inbreker heeft meegenomen en ingesloten.

Lees verder...
Brandstichting zonnestudio Deventer: getuigen gezocht

Deventer - In een zonnestudio aan de Van Hetenstraat is in de nacht van zondag 17 op maandag 18 juni brand geweest. Rond 01.15 uur hoorde een buurtbewoner een vreemd geluid en ontdekte de brand. Naar aanleiding van het eerste onderzoek op locatie gaat de politie uit van brandstichting. Doordat de hulpdiensten snel gealarmeerd werden, kon voorkomen worden dat het vuur oplaaide. Boven de zonnestudio zijn woningen gevestigd waar op het moment van de brand mensen lagen te slapen. Getuigenoproep Vandaag gaat het onderzoek naar de brand verder. Naast sporenonderzoek wordt er een buurtonderzoek gehouden en worden beelden van camera’s in de buurt bekeken. De politie is op zoek naar getuigen die het onderzoek verder kunnen helpen. Heeft u in de nacht van zondag op maandag tussen 01.00 en 01.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de buurt van de Van Hetenstraat? Of heeft u camerabeelden van de buurt omdat u bijvoorbeeld een camera aan uw woning heeft? Het team komt graag met u in contact via 0900-8844.

Lees verder...
Witte bus en bestuurder incident Landgraaf gevonden

Landgraaf - De politie heeft de witte bus gevonden die bij het incident betrokken was maandagochtend op de Mensheggerweg. Tevens is inmiddels een verdachte aangehouden. Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf zijn maandagochtend drie voetgangers zwaargewond geraakt en is één voetganger overleden. De drie slachtoffers verblijven nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Op dit moment kan nog geen informatie over de identiteit worden bekendgemaakt. Technisch onderzoek Het technische onderzoek aan de Mensheggerweg naar de exacte toedracht is nog in volle gang. De weg blijft voorlopig afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers worden gevraagd om de aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen. Afzetting Bezoekers van de Pinkpop camping B kunnen geen gebruikmaken van de uitgang aan de Mensheggerweg. De organisatie zal hen helpen om de camping veilig te verlaten vandaag. De uitgang van Pinkpop camping B aan de Einsteinstraat kan wel worden gebruikt. De pendelbussen zijn ook beschikbaar bij de uitgang aan de Einsteinstraat. Op de parkeerplaats van Mondo Verde wordt een Kiss & Ride locatie ingericht. Publieksinformatie Er is een callcenter ingericht voor publieksinformatie. Mensen met vragen kunnen dit callcenter bereiken op 0251 – 260 960.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws