Personen mishandeld

2018-01-14 19:38:51

Foto: Politie

Op vrijdagochtend 12 januari 2018, omstreeks 05.20 uur, heeft er op de kruising Sophialaan / Lange Marktstraat te Leeuwarden een mishandeling plaatsgevonden.

Een 20-jarige man werd daar door twee mannen mishandeld.
Het slachtoffer kon op een gegeven moment ontkomen door weg te rennen in de richting van het treinstation.

Tien minuten later , omstreeks 05.30 uur, vond er op de Hollanderdijk te Leeuwarden een mishandeling plaats.
Een 23-jarige man en een 21-jarige vrouw liepen vanaf de Schrans de Hollanderdijk op.

Op een gegeven moment werden zij aangevallen door twee manspersonen en werden daarbij meerdere malen geslagen.
Beide slachtoffers liepen hierdoor letsel op.

De politie onderzoekt beide mishandelingen en roept getuigen op zich te melden.
Personen die meer weten over deze mishandelingen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Lokaal nieuws

Woninginbraak aan De Rijd

Leeuwarden - Bij een woning aan de De Rijd is tussen 4 augustus 01:50 en 5 augustus 01:10 ingebroken. De inbraak vond plaats via de voordeur van de woning. Bij de inbraak is onder ander een Sony soundbox en flessen Whisky buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
15-jarige fietser gewond na aanrijding met auto

Leeuwarden - Zaterdagmiddag is een 15-jarige fietser gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De jongen reed over de Heggewinde en stak de Stinsenflora over. Een 44-jarige automobilist zag hem over het hoofd met de aanrijding tot gevolg. De jongen werd door de lucht geslingerd en kwam zo een 10 meter verder op de grond terecht laat de politie weten. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder...
Politie zoekt eigenaar loungeset

Leeuwarden - De politie is op zoek naar de eigenaar van de loungeset op de foto. Deze loungeset is aangetroffen aan de westkant bij de N31. Mogelijk is de set van diefstal afkomstig. Herkent u de set neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Beschonken bestuurder botst tegen geparkeerde auto

Leeuwarden - De politie kreeg vanmiddag om 14:45 een melding van een aanrijding op de Herlingerstraatweg. Ter plaatse ging het om een automobilist die tegen een geparkeerde auto was aangereden. Er was flinke schade ontstaan en de automobilist werd aan een blaastest onderworpen. Hierop werd duidelijk dat de man onder invloed was en kon mee naar het bureau. Op het bureau blies de man uiteindelijk 1215 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal.

Lees verder...
Medewerker buurtpreventieteam mishandeld

Leeuwarden - Donderdagavond rond 23:00 kwam er een melding binnen van een vechtpartij aan het Birdplein. Een medewerker van het buurtpreventieteam was mishandeld. De politie heeft een 59-jarige verdachte aangehouden. De man was onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man 380 ug/l. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Veel schade na aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto op A20 bij Maasland

Op dinsdagmiddag 14 augustus heeft er op de A20 ter hoogte van Maassluis en Maasland een ongeval tussen een vrachtwagen en personenauto plaatsgevonden. Door de aanrijding liep een en Mitsubishi veel schade aan de achterzijde op. Ook lag er veel glas en plastic van de auto en vrachtwagen op de rijbaan. De rechterrijstrook richting Rotterdam was tot hectometerpaal 17.6 afgesloten. Het ongeval gebeurde tussen hectometerpaal 17.2 en 17.4 rechts. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Lees verder...
Autobrandje op parkeerplaats in Apeldoorn

De brandweer is dinsdagmiddag rond kwart voor twee gealarmeerd voor een auto brand aan de Dubbelbeek in Apeldoorn Zuid. Ter plaatse troffen de brandweerlieden een 'rokende'auto aan. Door snel optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot aan de motorkap. De eigenaar van de auto wordt door de politie op te hoogte gebracht. De auto zou vermoedelijk door de hitte in brand zijn gevlogen. De brandende delen zijn door de brandweer verwijdert en afgeblust. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Forse schade na aanrijding op de Zutphensestraat

Een enorme ravage als gevolg van een aanrijding op de Zutphensestraat in Apeldoorn. Dinsdagochtend ging het ter hoogte van de oprit van de snelweg A1 mis, meerdere voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing. Door de aanrijding werd de weg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Onbekend is of er gewonden zijn gevallen. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. Wat de oorzaak is van de aanrijding is niet bekend. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Vrouw gewond bij frontale botsing in Apeldoorn

Bij een frontale botsing op de Gentiaanstraat in Apeldoorn is maandag aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer heeft een deur geforceerd om bij het slachtoffer te komen. Deze is na de bevrijding overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzettenden en bestuurdster van het andere voertuig kwamen met de schrik vrij. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het ongeval trok veel bekijks. Een berger gaat beide voertuigen afslepen. Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Lees verder...
Auto slaat over de kop

Een auto is maandagmiddag door nog onbekende redenen van de weg geraakt maar het vermoeden bestaat dat de hevige regen ook mee heeft gespeeld. Het ongeval gebeurde op de A1 tussen Ugchelen en Apeldoorn Zuid ter hoogte van de Afrit met de Kayersdijk in Apeldoorn. De auto is vermoedelijk over de kop geslagen aan de schade te zien. Het voertuig kwam zeker 10 meter naast de weg tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse omdat er mogelijk nog iemand bekneld zou zitten, alleen bij aankomst bleek de bestuurder al uit het voertuig te zijn. Voor zover bekend raakte de bestuurder lichtgewond, onbekend is of het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis. Door het ongeval werd de afrit korte tijd afgesloten, hierdoor ontstond een kleine file. De berger heeft het voertuig afgesleept. Foto Luciano de Graaf Fotograaf

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws