Vrouw beroofd van telefoon

2018-01-06 12:40:55

Vrijdagavond 5 januari werd in Leeuwarden de mobiele telefoon van een dame gestolen.
Twee jongens vroegen of ze even met haar mobiel mochten bellen en renden er toen met de mobiele telefoon vandoor.

Toen later een aantal agenten naar huis gingen vanwege einde dienst, werd een agent in burgerkleding in de wijk Nijlan aangesproken door twee jonge mannen.
Zij vroegen aan de agent of ze gebruik mochten maken van zijn mobiele telefoon.
Omdat zij aan het signalement van de eerdere dieven voldeden zijn zij beiden na een korte achtervolging aangehouden met behulp van toegesnelde andere politieagenten.
De gestolen mobiele telefoon van de dame is nog niet terecht.

Lokaal nieuws

Dronken jongen in de sloot

Leeuwarden - In de nacht van donderdag op vrijdag troffen bewakers op het Groene Ster terrein een jongen aan in de sloot. Het ging om een 18-jarige jongen uit Hurdegaryp. De jongen was onder invloed van alcohol. Ambulancepersoneel hebben de jongen gecontroleerd, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn vader is gebeld om hem op te halen. De jongen hield aan zijn avontuur naast een nat pak ook een bekeuring over.

Lees verder...
Politie houdt Roemen aan voor winkeldiefstal

Leeuwarden - De politie heeft woensdagavond op het Cambuurplein drie winkeldieven aangehouden. Alle drie kwamen zij uit Roemenië. Het gaat om twee mannen van 27 en 49 jaar en een 46-jarige vrouw. Ze hadden een auto vol gestolen goederen en hadden medewerkers van de Jumbo bedreigd. Eerder was het drietal al bij andere supermarkten en drogisterijen gesignaleerd.

Lees verder...
Uitslaande brand in flat op 12e verdieping

Leeuwarden - Dinsdag is er rond 11:45 een uitslaande brand ontstaan in een flatwoning op de twaalfde verdieping aan het Anjenplein. De hulpdiensten rukten grootst uit. Het hele gebouw is ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in een naastgelegen wijkcentra en tevens was er mogelijkheid tot opvang in de nabije brandweerkazerne. Er zijn tijdens de brand explosies gehoord. De brandweer heeft het vuur onder controle gekregen. Mogelijk is er asbest vrijgekomen. Door het onderzoek naar het vrijkomen van asbest kunnen de bewoners nog niet terug keren.

Lees verder...
Hoogste alarmfase voor natuurbranden

Friesland - Vanwege de aanhoudende droogte en hitte in combinatie met hevige wind geldt er nu de hoogste alarmfase voor natuurbranden. Alarmfase twee (voorheen code oranje/rood) geldt ook in grote delen van Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Utrecht en Noord-Holland. Er wordt extra gepatrouilleerd in natuurgebieden, er zijn meer waterputten geslagen, en tevens zijn er afspraken gemaakt met Defensie over het inzetten van blushelikopters. Bezoekers van natuurgebieden worden opgeroepen om extra voorzichtig te zijn.

Lees verder...
19-jarige aangehouden na vervelend gedrag

Leeuwarden - De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige Leeuwarder aangehouden. De jongeman deed vervelend in een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier waarna hij door een portier naar buiten werd gezet. De jongeman bleef daarna op straat vervelend gedragen. Hij kreeg een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde. Toen agenten hem zeiden te vertrekken begon hij de agenten te beledigen. Voor de agenten was de maat vol en arresteerde de Leeuwarden, waarna hij zijn roes kon uitslapen in de cel.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brand in sporthal in Renswoude

Renswoude - woensdagmiddag is de brandweer groots uitgerukt voor een brand in een sporthal aan de Hokhorst in Renswoude. Een bedrijf was dakleer aan het branden waarna de brand ontstond Tijdens de bluswerkzaamheden zijn er een aantal kleine ontploffingen geweest. Of dit komt door de asbest is niet duidelijk. Een aantal huizen dat dicht tegen de sporthal is aangebouwd, zijn ontruimd. Bewoners wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden

Lees verder...
28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda vermist

Vermist sinds 11 juli , de 28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda. De heer Suska is een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is omstreeks 14:30 uur in verwarde toestand vertrokken uit de GGZ kliniek Breburg aan de Muiderslotstraat 150 in Breda. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Omschrijving van meneer: - Blank - Donker kort geschoren haar - Diverse schrammen op het hoofd - Verwondingen aan de onderarmen - Blauwe blouse en zwarte trainingsbroek Naam: Boguslaw Wladyslaw Suska Geboortedatum: 01-11-1989 Huidige leeftijd: 28 Lengte: 180 cm Haarkleur: Donker Geslacht: Man Hebt u informatie over deze vermissing? Of heeft u de heer Suska gezien? Benader hem niet zelf. Neem contact op met de politie via 0800-6070.

Lees verder...
Brand in bedrijfsverzamelgebouw Binderskampweg

Nijmegen - Gistermiddag is omstreeks vijf uur brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binderskampweg. De brandweer heeft de brand geblust. Medewerkers van een bedrijf tegenover het pand hoorde een alarm afgaan. Toen zij gingen kijken zagen ze rook uit het dak van het pand komen. In het pand was niemand aanwezig. Hierop hebben zij de brandweer gealarmeerd. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie zette een deel van de weg af en hield omstanders op een veilige afstand. De brandweer bluste de brand en bracht enkele verbrande voorwerpen naar buiten. De brand bleef beperkt tot een kleine stapel voorwerpen, wel was er sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de rook via een tussenlaag in het plafond naar meerdere panden trok, heeft de brandweer bij meerdere bedrijven de voordeur geforceerd. Bij meerdere naastgelegen bedrijven is sprake van roetschade. De brandweer heeft de bedrijven geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen onderzoek naar de oorzaak van de brand zal plaatsvinden. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op brandstichting. Niemand raakte gewond bij de brand. Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Handhaving en politie houden verkeerscontroles in Maassluis

Op dinsdag 17 juli hielden handhavers van de gemeente Maassluis en vrijwilligers van de politie diverse algemene verkeerscontroles in Maassluis. Op de Industrieweg, Laan 1940-1945 en de Westlandseweg werden auto's en scooters selectief staande gehouden door de opsporingsambtenaren. Tijdens de controle werd een alcoholcontrole afgenomen en documenten zoals rijbewijs werden gecontroleerd. Er zijn nauwelijks bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder...
Stankoverlast in Maassluis komt uit Europoort

Het aantal bij de meldkamer van de DCMR ingediende klachten is inmiddels opgelopen tot 49. De ingediende klachten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Maassluis, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam Noord. Het Milieupiket van de DCMR heeft gedurende de dag onderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat de zwavelgeur vermoedelijk is veroorzaakt door één van de in het Europoort gebied gevestigde bedrijven. Op basis van verzamelde procesgegevens dient verder uitgezocht te worden wat de directe oorzaak van de overlast is geweest.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws