blogname

112
leeuwardennieuws

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Leeuwarder loopt tegen de lamp door assertieve rijstijl


Op maandagmorgen 4 december 2017, omstreeks 03:00 uur, zag een onopvallende eenheid van de politie Leeuwarden een personenauto rijden op de Ferdinand Bolstraat in Leeuwarden. Het voertuig viel op door zijn assertieve rijstijl. Daarop werd besloten het kenteken van de personenauto te controleren in de politiesystemen. Hieruit kwam naar voren dat het voertuig onverzekerd was, dat de APK was verlopen en dat het voertuiggeschorst was. Besloten werd het voertuig een stopteken te geven op de Frans van Mierisstraat in Leeuwarden. Het voertuig voldeed hier niet direct aan en reed door de Gerard Doustraat op. Door de collega’s werden de optische signalen in werking gesteld om het voertuig te dwingen te stoppen. Dit gebeurde korte tijd later.

De bestuurder, een 23-jarige Leeuwarder, bleek nog gezocht te worden voor DNA-afname. Aan dit bevel, om DNA af te staan, had de man eerder niet voldaan. Ook had de bestuurder ruim 1887 euro aan buitengebruikstellingen open staan voor een personenauto. Het dwangmiddel buitengebruikstelling is bedoeld als pressiemiddel om te komen tot betaling. Om betaling van openstaande boetes af te dwingen, kan de officier van justitie op grond van de wet besluiten tot buitengebruikstelling van een auto. De duur van de buitengebruikstelling is maximaal 4 weken. Dit is wettelijk bepaald. Na die 4 weken kan de eigenaar zijn voertuig terugkrijgen, mits hij de kosten voor het takelen en het opslaan van het voertuig betaalt. Na deze periode zal het voertuig worden overgedragen aan de Dienst der Domeinen. De personenauto van de Leeuwarder is afgesleept.

Om het feest compleet te maken bleek de bestuurder in het bezit te zijn van softdrugs. Een daaropvolgende speekseltest was positief op het gebruik van THC waarop de bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed van enige stof. Op het politiebureau Holstmeerweg in Leeuwarden is vervolgens door een GGD-arts bloed afgenomen van de man. Dit bloedblok is opgestuurd richting het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk. Binnen enkele weken wordt meer duidelijk over de uitslag van de bloedwaarden van de Leeuwarder.

De bestuurder heeft naast bovengenoemde zaken ook processen-verbaal ontvangen voor het onverzekerd rijden en het rijden terwijl een voertuig geschorst is.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws